Pers

Persbericht Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen        

 

Inspirerende informatieavond voor startende ondernemers

Boxmeer - Maandag 15 oktober organiseerde Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen twee workshops voor startende ondernemers tijdens de Startersinformatieavond in Gennep. Met 32 mensen die net gestart zijn als ondernemer of die overwegen te starten, waren alle plekken uitverkocht. De volgende bijeenkomst voor startende ondernemers is op maandag 3 december, dan staat Het Starterscafé gepland.

Alle startende ondernemers volgden twee workshops. Een workshop werd verzorgd door Tiny Wouters en Willy Willems van Eenheid voor Administratie (EVA) en de andere door Dolinda Leliveld van Het Klantenbedrijf. 

Cijfers belangrijkste stuurinformatie

Tiny en Willy van EVA gingen in op het belang van het voeren van een goede boekhouding. Het ondernemersplan is het vertrekpunt voor een startende ondernemer: waar wil ik over één jaar staan met mijn bedrijf? Door de eigen administratie goed op orde te hebben, is het mogelijk om de financiële cijfers goed te analyseren en bij te sturen als blijkt dat gestelde doelen niet gehaald worden of niet haalbaar zijn. Aan de hand van een demonstratie liet Willy zien hoe dit in de praktijk dan daadwerkelijk werkt. Daarbij kwamen het maken van facturen, betalingsherinneringen en het lezen van managementinformatie kort aan bod.
Kom voorbereid voor de dag

De tweede workshop werd verzorgd door Dolinda Leliveld van Het Klantenbedrijf. Ze zette de deelnemers direct aan het werk: stel jezelf voor aan de persoon naast je. Wat zie je aan deze persoon? In welke sector is deze persoon werkzaam en komt dit overeen met je eerste indruk? Vervolgens wordt het geven van een handdruk geoefend en gaf Dolinda veel tips om jezelf voor te stellen en een handdruk te geven. Eén van deze tips is om je te verbeelden dat je een vriend een hand geeft; hierdoor ben je veel meer ontspannen en krijgen mensen een goede eerste indruk van je. Ook ging ze in op het belang van netwerken én op het belang om goed voorbereid voor de dag te komen. Dit kan bijvoorbeeld door je eigen 'Sticky Story' voor te bereiden: een verkorte versie van de bekende 'Elevator pitch'. Begin met: 'Ik zorg ervoor dat...' en benoem je doelgroep en doel hierbij goed. Dit leidde tot huiswerk voor de ondernemers!

 

 

Bedrijfsuitje en teamtraining in één?

Gun je team een creatieve teamtraining. De versterkende kracht van het Klantenbedrijf en de creatieve kracht van het Utrechtse Grachtenatelier in één.

Voor de organisatoren van bedrijfsuitjes en events organiseren wij graag een rondleiding op deze locatie, zodat je zelf de sfeer kunt proeven en de mogelijkheden kunt bekijken en bespreken. Bel ons gerust voor het inplannen van een afspraak!

foto_flyer_sept_2012__756x255.png

Voor alle vragen kun je bellen met Susanne Steenbergen van het Klantenbedrijf, op telefoonnummer 0183–7450 22. Doen, want een team- of bedrijfsuitje bij het GrachtenAtelier is écht de moeite waard!

Slideshow


Staatssecretaris opent het Klantenbedrijf in Arkel

Zaterdag 1 oktober 2011 heeft staatssecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid Paul de Krom het Klantenbedrijf in Arkel officieel geopend. Traditioneel, met schaar en lint.

Tijdens de feestelijke receptie vertelde de staatssecretaris dat Nederland sinds kort het meest ondernemende land in Europa is en zelfs de VS verslaat. De afgelopen 3 jaar startte... lees meer